Втор регионален состанок за хередитарен ангиоедем – ХАЕ во Скопје

By |September 22nd, 2017|

Здружението за ретката болест хередитарен ангиоедем „ХАЕ Македонија“, од 29 септември до 1 октомври 2017 година во хотел „Мериот“, Скопје, го организира вториот по ред Регионален состанок за хередитарен ангиоедем.
Состанокот […]

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ ИЗЈАВИ ЗА МЕДИУМИ НА 6 МАЈ, САБОТА, 11 часот, ФОНАТАНА, ГРАДСКИ ПАРК, Скопје РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ НА СКОПСКИ МАРАТОН

By |May 5th, 2017|

Tri hrabre žene u borbi protiv rijetkih bolesti

By |March 8th, 2017|

Pacijenti koji boluju od rijetkih bolesti u Makedoniji žive u stalnom strahu hoće li država osigurati lijekove od kojih im zavisi život. Оригинална статија : Линк за превземање

Ништо не те подготвува на тоа дека твоето дете ја наследило болеста од тебе!

By |March 8th, 2017|

Во пресрет на одбележувањето на денот на ретките болести – 28 февруари, ќе објавиме разговори со пациенти и мајки на пациенти кај кои се дијагностицирани ретки болести. Првиот разговор е […]

Вистински борци во нашите приказни се децата

By |March 8th, 2017|

Меѓународен состанок на доктори и пациенти за ретката болест Хередитарен ангиоедем

By |June 2nd, 2016|

Ни претставува задоволство да Ве известиме за одржување на Меѓународен состанок на доктори и пациенти за ретката болест Хередитарен ангиоедем – ХАЕ во Скопје од 17 до 19 јуни 2016 година. […]

Хуманитарен настан „За ХАЕ, на точак“ – медиуми

By |February 22nd, 2016|

24 ВЕСТИ
РЕПОРТЕР
ЛИДЕР
КАНАЛ 5
ЗДРАВСТВО 24
COOLTURA
ПЛУСИНФО
ТВ21
ТЕЛМА
А1ОН
СИТЕЛ
РАДИОМОФ

Се решиле на бременост, иако децата можат да ја наследат нивната болест

By |February 17th, 2016|

ХАЕ Ден – Ретки сме и ни треба ваша поддршка!

By |February 14th, 2016|

ХАЕ КАРАВАН во 7 градови: Штип, Кочани, Струмица, Тетово, Крушево, Охрид и Битола

By |November 28th, 2014|

Во периодот од 18 октомври до крај на ноември 2014 година, Здружението на пациенти ХАЕ Македонија ќе реализира едукативен ХАЕ Караван во 7 градови во Македонија: Штип, Кочани, Струмица, Тетово, Крушево, Охрид и Битола со следниот распоред:

Град
Локација
Дата
Време

Штип
Факултет за образовни науки
18.10.2014
12:30

Кочани
Општа болница Кочани
25.10.2014
12:00

Крушево
Здравствен дом Крушево
8.11.2014
10:00

Битола
Висока школа Битола
8.11.2014
13:00

Охрид
Сала на совет на општина Охрид
15.11.2014
11:00

Тетово
Дом на Арм Тетово
22.11.2014
12:00

Струмица
Општа болница Струмица
29.11.2014
12:00

[…]