ПРЕС

/ПРЕС

Професорката Весна Гривчева – Пановска доби меѓународна награда за извонредност

By |2018-12-25T05:05:33+00:00December 25th, 2018|Uncategorized, ВИДЕО, ПРЕС|

Професор, Д-р Весна Гривчева-Пановска од Република Македонија ја доби наградата за Извонредност во медицинско истражување, што секоја година ја доделува International Medis Awards. Наградата, доделена на 29.11.2018 година, е за [...]

Трета регионална средба на доктори и пациенти заболени од ХАЕ во Скопје, септември 2018 година

By |2018-10-15T08:22:42+00:00October 15th, 2018|HAEi Events, ВИДЕО, ПРЕС|

Здружението за хередитарен ангиоедем ХАЕ Македонија организираше трет ХАЕи Регионален состанок на земјите од југоисточна Европа за хередитарниот ангиоедем, што се одржа во хотел Мериот во Скопје на 28 и [...]

Втор регионален состанок за хередитарен ангиоедем – ХАЕ во Скопје

By |2017-09-22T07:44:09+00:00September 22nd, 2017|HAEi Events, HAEi News, ПРЕС|

Здружението за ретката болест хередитарен ангиоедем „ХАЕ Македонија“, од 29 септември до 1 октомври 2017 година во хотел „Мериот“, Скопје, го организира вториот по ред Регионален состанок за хередитарен ангиоедем. [...]

Ништо не те подготвува на тоа дека твоето дете ја наследило болеста од тебе!

By |2017-03-08T07:53:53+00:00March 8th, 2017|Uncategorized, ПРЕС|

Во пресрет на одбележувањето на денот на ретките болести - 28 февруари, ќе објавиме разговори со пациенти и мајки на пациенти кај кои се дијагностицирани ретки болести. Првиот разговор е [...]

Меѓународен состанок на доктори и пациенти за ретката болест Хередитарен ангиоедем

By |2016-06-02T09:46:30+00:00June 2nd, 2016|HAEi Events, HAEi News, ПРЕС|

Ни претставува задоволство да Ве известиме за одржување на Меѓународен состанок на доктори и пациенти за ретката болест Хередитарен ангиоедем – ХАЕ во Скопје од 17 до 19 јуни 2016 година. [...]